Geri

Ofiste Öfkenizi Kontrol Etmenizin 5 Yolu

Gün içerisinde beklenmedik olaylarla karşılaşabilirsiniz. Belki sinirlerinizi bozacak bir mail belki iş arkadaşlarınızdan biri ile zıtlaşma belki de yöneticilerinizle sorun yaşayabilirsiniz. Karşınıza çıkan sorun ne ile ilgili olursa olsun mutlu çalışma ortamı bozulmamalıdır. Bu konuda kendinizi sürekli geliştirmelisiniz ve çoğu zaman gereksiz olan öfkenizi kontrol altında tutmaya çalışmalısınız. Bu konuda başarılı olabilmeniz için size şunları önerebiliriz:

  • Yaşadığınız sorunun ne kadar önemli olduğunu sorgulayın

Sizi bu kadar sinirlendiren şeyin gerçekten önemli olup olmadığını düşünün. Öfkelenmenize sebep olan faktör belki de işinizden ayrılmanıza sebep olacaktır. Bu yüzden işinizden önemli mi diye sorgulamaya başlayın. Verdiğiniz emeği bir çırpıda yok edecek kadar değerli bir sorun mu diye düşünün. Bu sorulara vereceğiniz cevap hiçbir şeyin işinizden önemli olmayacağı ise arkanıza yaslanın ve o sorunu sakinleşene kadar görmezden gelin.

  • Nefesinizi kontrol etmeyin öğrenin

Takım çalışması oldukça özveri gerektiren bir durumdur. Ekip içerisinde yer alan herkes bazı durumlarda kendinden taviz vermelidir. Zaten taviz verilmediği zaman pek çok zorun ortaya çıkabiliyor. Siz de böyle bir durumla karşılaştığınızda daha önce aldığınız kişisel gelişim eğitimlerinden yola çıkarak nefesinizi kontrol etmeye çalışın. Özellikle ani sinir patlamaları yaşadığınızda derin nefesler almaya çalışın. Aldığınız her nefes sizi daha da rahatlatacaktır.

  • Her konuyu üstünüze almamaya çalışın

Ekip içerisinde çalıştığınız sürece birebir size yöneltilmediği sürece hiçbir sözü üzerinize almamaya çalışın. Kendinizi odak noktası olarak görürseniz belki de yapmadığınız bir hatayı yapmış olarak algılayabilirsiniz ve kendinizi gereksiz bir tartışmanın içerisinde bulursunuz. Özellikle topluluk halinde iken yöneltilen uyarıları, geri bildirimleri direkt olarak şahsınıza söylenmediği sürece üstünüze almaktan kaçının. Bırakın herkes zaten kendi yaptığını biliyor. Eğer hatalı olsaydınız size açıkça söylenirdi. Kendinizi suçlu görmüyorsanız, yaptığınız herhangi bir hata veya eksiklik yoksa boşuna gerilmenin de anlamı yok diyebiliriz.

  • Kendinizi tanıyın

Karakter analizi denilen bir çalışma, kişilerin kendilerini daha net bir şekilde görmelerini sağlamaktadır. Kendinizi daha iyi kontrol edebilmek için özellikle de mesleki güçlü yön dediğimiz olguyu daha net bir şekilde belirleyebilmek için çaba harcayın. Bunu yaptığınızda öfke anında kendinizi daha iyi kontrol edebilirsiniz.

  • İşinizdeki önceliklerinizi belirleyin

İş hayatında her zaman sorunlarla karşı karşıya kalma riskiniz vardır. Her gün mutlu, sorunsuz bir gün geçireceksiniz diye bir kural yok maalesef. İnsanın olduğu her yerde mutlaka sorun çıkma ihtimali de vardır. Siz sadece işinizle ilgili yapmanız gereken öncelikleri belirleyerek hareket edin. Önceliklerinize göre yaptığınız her şey işlerinizin daha sorunsuz gitmesini sağlayacak ve sonucunda elde ettiğiniz başarı sayesinde daha rahat, stresten uzak iş hayatına sahip olacaksınız. Böylelikle öfkenizi kontrol etmek daha da kolay hale gelecektir.